Tips

Tips van Heyerick

Workwear

Kleden in laagjes om koude en regen te trotseren

Bouwaannemers worden dagelijks aan diverse weersomstandigheden blootgesteld. Om dag in, dag uit comfortabel te kunnen werken, ook bij koude temperaturen en regenweer, wordt het drielagensysteem in werkkledij aangeraden. Welke stoffen het meest geschikt zijn voor winterwerkkledij, welke accessoires voor extra verwarming zorgen en welke normeringen er gevolgd moeten worden, wordt in wat volgt, duidelijk gemaakt.
Meer lezen

Professionele werkkledij combineert comfort met veiligheid

Zijn er eigenlijk nog bedrijven in de garage- en autoherstelsector die niet werken met eigen kledij? Broeken, jassen, T-shirts, veiligheidsschoenen … Vandaag moeten die standaard beschikbaar gesteld worden door de werkgever. Liefst nog met een zekere modieuze inslag, zonder daarbij de veiligheid of het comfort uit het oog te verliezen.
Meer lezen

Wie niet wordt gezien, is gezien

Elk bouwbedrijf moet veiligheid hoog in zijn vaandel hebben staan. Omdat niet elk risico kan worden uitgesloten, kan veiligheidskledij de werknemers beschermen tegen onheil. Vooral het verhogen van de zichtbaarheid van uw medewerkers is een stap in de goede richting, en dat heeft ook de wetgever begrepen. Bij werken in de buurt van de openbare weg is het dragen van signalisatiekledij al verplicht.
Meer lezen

 

Safety@height

Valbeveiliging en stormschade

Een dakinspectie na een (zware) storm is belangrijk gezien het dak niet meer zo veilig kan zijn als voor de storm. Windvlagen, hoosbuien, hagel en andere weersomstandigheden kunnen een enorme schade aanrichten. Beschermende materialen kunnen van het dak worden gescheurd, puin kan zich door het dakbedekkingsmateriaal boren en installaties op het dak kunnen schade hebben opgelopen. Het is zelfs mogelijk dat door de stormschade het dakoppervlak onstabiel is geworden.
Meer lezen

Werk jij wel veilig met een ladder of steiger?

De dakgoten kuisen, behangen, de gevel schilderen of enkele bomen snoeien. Het zijn stuk voor stuk klussen die geklaard moeten worden, maar ze zijn beslist geen gebroken arm of been waard. Wie in de hoogte moet voor een karweitje, denkt in de eerste plaats aan zijn veiligheid. Naargelang de klus, valt de keuze dan op een geschikte ladder, steiger of trap. Werk wel telkens veilig, en lees dus zeker onze heyerick-tips om op de juiste manier te werk te gaan.
Meer lezen

Jouw rolsteiger en de wind: zo werk je het veiligst

Veilig werken op hoogte heb je zelf voor een groot deel in de hand. Daarom schaf je immers robuuste en betrouwbare klimmaterialen aan. Er zijn echter ook invloeden die je niet in de hand hebt, zoals weersomstandigheden - en dan vooral wind.

Meer lezen

4 tips voor het werken met een vouwladder

Hoe werk ik veilig op een vouwladder? Gelden hiervoor dezelfde regels als op een gewone ladder? We zetten de vier belangrijkste Do’s and Dont’s voor je op een rijtje

Meer lezen


Voorkomen beter dan opvangen

Een derde van de arbeidsongevallen in de bouwsector die de dood of een blijvende invaliditeit als gevolg hebben, heeft te maken met een val vanop hoogte, hetzij van een persoon, hetzij van een voorwerp. Dit blijft dan ook een onderwerp dat voortdurend aandacht verdient.

Meer lezen

Zorg voor veilige omgeving met collectieve beschermingsmiddelen

Bij werken op hoogte worden werknemers blootgesteld aan het risico op een val van hoogte. Vroeger lag de grens tussen ongevaarlijk en gevaarlijk daarbij op 2 m, maar intussen weet de wetgever wel beter en schrijft hij een risicoanalyse voor. Werken op hoogte is immers allerminst een vastomlijnd begrip en in verschillende bouwberoepen kunnen werknemers op diverse manieren risico lopen.

Meer lezen

 

Tools

app Dewalt

Gesnoerde werfverlichting nog lang niet uitgezongen

LED en accu in opkomst, gesnoerd heeft nog steeds een plaats. Welke lamp u uiteindelijk kiest, hangt sterk af van het beoogde gebruik. Vooral professionele, mobiele werklampen moeten schokbestendig zijn
Meer lezen

 

Alles voor een toolbox

Hét meest gehoorde zinnetje tijdens het klussen? Dat is beslist “Waar heb ik dat nu ook alweer gelegd?". Zorg dat er dus altijd een gereedschapskoffer klaar staat met al het nodige basismateriaal. Het bespaart je heel wat zoekwerk. Wat stop je er allemaal in? Je kan er erg ver in gaan, maar hier houden we alvast rekening met een goede basis.
Meer lezen

 

WD-40 FLEXIBLE: bespaar tijd en doe meer!

Het originele WD-40 Multi-Use Product is een alombekend begrip. Het beschermt metaal tegen roest en corrosie, maakt vastzittende onderdelen weer los, verdringt vocht en smeert nagenoeg alles. De nieuwe Flexible uitvoering maakt dat alles nog een stuk makkelijker! Je bespaart tijd en kan efficiënter werken dankzij zijn verhoogde gebruiksvriendelijkheid.
Meer lezen

 

Wat is kwartsstof?

Kwartsstof is één van de meest voorkomende mineralen op aarde. Het bestaat uit silicium (Si) en zuurstof (O2). De chemische formule is SiO2. Kwarts is aanwezig in zand en de meest natuurlijke gesteenten. Nagenoeg ALLE bouwmaterialen bevatten dus kwarts. We noemen materialen ‘kwartshoudend’ als ze meer dan 1,5% kwarts bevatten.

Meer lezen

13 Tools die je niet mag vergeten bij elektrische klussen?

Als doe-het-zelver moet je soms elektriciteitsklussen uitvoeren. Maar welk gereedschap moet je daarvoor gebruiken? Met hetgeen we in dit artikel overlopen, kan je alvast een heel eind verder.

Meer lezen

Alles over ijzerwaren

Bouten, moeren, schroeven, nagels … Moet je tijdens een klus iets verbinden of vastzetten? Dan zijn ijzerwaren onmisbaar. Maar welke bout of schroef gebruik je wanneer? Er zijn telkens heel wat soorten waar je uit kunt kiezen. Om je niet verloren te laten lopen in het ijzerwarenschap, sommen wij hier per segment de meest courante onderdelen op voor jou.

Meer lezen

 

Overige

Opleidingen bij Heyerick

Wenst u bij te dragen aan de ontwikkeling van uw medewerkers? Samen met hen het beste uit uw bedrijf te halen? Dan wijzen onze opleidingen u de juiste weg. Samen met erkende partners bieden wij diverse opleidingen bij ons aan. Deze zijn officieel opleidingsverstrekker en erkend door FOD WASO en de Vlaamse overheid (KMO-PORTEFEUILLE erkend dienstverlener) Heeft u andere specifieke wensen? Dan adviseren wij een opleiding op maat van uw bedrijf.
Meer lezen

Hoe omgaan met bouwafval

Ben je van plan om aan een totaalrenovatie te beginnen? Dan zit je vast met afbraakwerken in het vooruitzicht, en dus heel wat puin en afval. Ook wanneer je maar een enkele ruimte in je woning onder handen neemt, kan een puinzak goed van pas komen. Maar wat doe je met je bouwafval?
Meer lezen