Brandladders

Brandladders: info & soorten

Deze ladders kunnen gebruikt worden als toegangsladder tot machines, silo's of gebouwen of als evacuatieladder bij brand (voor deze laatste geldt specifieke wet- en regelgeving en moet de locale brandweer gecontacteerd worden).

Vragen? Wij zijn er voor je

Contacteer ons

Wij plaatsen en herstellen zelf brand- en toegangsladders. Na afspraak komen wij graag ter plaatse.

Brandladders zijn een evacuatiehulpmiddel om jezelf en je gezin te redden bij brand. 8 op 10 van de sterfgevallen door brand zijn afkomstig uit woningbranden. Ontdek hier hoe een brandladder een effectief hulpmiddel is om je woning brandveilig te maken.

Wanneer is een brandladder aangewezen?

Een brandladder is handig om te vluchten voor een brand die niet veilig kan geblust worden. Vooral in bedrijfsgebouwen of grote particuliere woningen is deze vorm van brandpreventie aangewezen.

Tijdens een brand is de interne trap vaak niet bereikbaar. Daarnaast is het ook zo dat liften tijdens de brand niet kunnen of mogen gebruikt worden. Brandladders bestaan in verschillende prijscategorieën, zodanig dat voor elke toepassing een oplossing bestaat.

De verschillende soorten:

Er bestaan verschillende soorten brandladders. Afhankelijk van het gebouw of jouw budget, kies je voor één van volgende uitvoeringen:

 • Vaste brandladderseen vaste brandladder zie je vaak in bedrijfsgebouwen. Hij biedt een permanente vluchtweg. Ze zijn te verkrijgen met en zonder beschermkooi

 • Uitwerpbare brandladders: een uitwerpbare brandladder zie je vaker opduiken bij particulieren.  Ze zijn vaak eenvoudig te monteren langs de binnenkant van de woning. De meeste van deze ladders worden onbruikbaar gemaakt voor inbrekers. Door het deksel naar buiten te gooien, vouwt de uitwerpbare brandladder zich uit. Dit zijn meestal de budgetvriendelijkste vluchtladders.

 • Uitklapbare brandladders: een uitklapbare brandladder is een soort vaste brandladder die het esthetisch uitzicht van je woning niet verstoort. Er wordt een aluminiumkoker bevestigd aan je gevel met een ontgrendelingshendel, die de ladder makkelijk kan uitklappen

Subcategorieën voor Brandladders

Bekijken als Rooster Lijst

Artikelen 1-12 van 16

Pagina
per pagina
Aflopend sorteren
 1. Afstandhouder Hailo
  Afstandhouder Hailo
  € 36,92
 2. Plooibare brandladder
  Plooibare brandladder
  € 282,90
 3. Uitstapbeugel Bovenaan    Per Paar
  Uitstapbeugel Bovenaan Per Paar
  € 129,37
 4. Koppelstuk voor brandladders, per paar
  Koppelstuk voor brandladders, per paar
  € 15,58
 5. Kooiafsluiting
  Kooiafsluiting
  € 101,85
 6. Uitstapbeugels
  Uitstapbeugels
  € 124,04
 7. Zelfsluitende toegangsdeur
  Zelfsluitende toegangsdeur
  € 124,78
 8. Uitschuifbare leuning
  Uitschuifbare leuning
  € 39,59
 9. Alu brandladder, prijs per cm
  Alu brandladder, prijs per cm
  € 0,79
 10. Alu brandladder met kooi, prijs per cm
  Alu brandladder met kooi, prijs per cm
  € 2,06
Bekijken als Rooster Lijst

Artikelen 1-12 van 16

Pagina
per pagina
Aflopend sorteren